Stäng meny

Kvarken Ports utvecklar resenärsupplevelsen med ikoniska bilder

Rekordmånga reste mellan Umeå och Vasa under 2022 och 2023. För att bidra till ett ännu trevligare möte vid respektive avstigning utvecklar Kvarken Ports tillsammans med Umeå kommun nu resenärsupplevelsen vid färjeterminalen i Umeå hamn.

Fartyg som hamnar i land

Under år 2023 reste nästan 280 000 passagerare med Wasalines färja Aurora Botnia på linjen mellan Umeå och Vasa. För många är passagerargången det första mötet med Finland eller Sverige.

- Precis som Umeå vill vi mer. Vi såg en möjlighet att skapa en ännu trevligare resenärsupplevelse, säger Christer Nederstedt, försäljnings- och marknadschef Kvarken Ports.

Under mars placeras ikoniska bilder från Umeå, i passagen mellan terminal och färja, för att ge resenärer ett mer inspirerande välkomnande. Projektet görs tillsammans med Umeå kommun och är en del av det strategiska samarbetet med Vasa Stad.

- Vi vill kliva fram mer tillsammans med våra kommunala bolag och hitta samarbeten som gör skillnad. Det här är ett exempel på det där vi hittat samarbetsformer som inte funnits tidigare. Tillsammans gör vi Umeå lite bättre hela tiden – och fler insatser likt denna kommer under året, säger Thomas Hansen, kommunikationsdirektör Umeå kommun.

Utvecklingen av resenärsupplevelsen i färjeterminalen är ett av flera projekt där Kvarken Ports kliver fram och tar mer plats. Nyligen inleddes ett gemensamt projekt som ska göra Umeå hamn till en systemdemonstrator och föregångare i syfte att stärka och förlänga de Gröna Sjöfartskorridorerna som initierats inom EU.

- Vi är inne i en spännande fas och det är mycket som händer hos oss. Vår ambition är att kliva fram mer för att synliggöra våra unika förutsättningar och att vi vågar tänka lite annorlunda här. Kvarken Ports vill mer, avslutar Christer Nederstedt.