KUEHNE+NAGEL etablerar 3PL-verksamhet i Umeå

Kuehne+Nagel fortsätter sin expansion genom att öppna ett 10 000 kvm 3PL-lager i Umeå. Kopplingen mot sjöfarten och tillgången till effektiva järnvägsförbindelser gjorde att etableringen ligger i Umeå hamn.

Fartyg som hamnar i land

- Vi tror att Umeå och det strategiska läget vi har valt för vår nya lagerverksamhet kommer att stärka relationen till våra kunder. Med ett komplett utbud av mervärdestjänster i vårt lager, i kombination med närhet till hamnen och de järnvägsförbindelser som erbjuds till södra Sverige, kan vi erbjuda hållbara och effektiva supply chain-lösningar som tillgodoser våra kunders olika behov, säger Helgi Ingólfsson, VD Kuehne+Nagel Sverige.

- Det här är mycket bra för Umeåregionen. Det innebär en volymökning för oss samtidigt som det finns ytterligare en kund som driver trafik till hamnen. Hamnens roll som logistik- och servicenav stärks ytterligare. Kuehne+Nagels starka varumärke, internationella styrka och kompetens inom logistik kommer att medföra ökat kundvärde och kundnytta för hela området, säger Christer Nederstedt Nederstedt, Sälj- och Marknadschef Kvarken Ports Ltd som driver verksamheten i Umeå hamn och Vasa hamn.

Vill du veta mer om etableringen finns mer information i Kuehne+Nagels pressmeddelande här .::